Comunicat de presă: „Miliardul furat de către Dorin Chirtoacă”

Comunicat de presă: „Miliardul furat de către Dorin Chirtoacă”

La 19 mai 2015,  în cadrul unei conferinţe de presă, candidatul Partidului Popular din Moldova la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Mihai Cîrlig a dezvăluit alte ilegalităţi comise de actuala conducere a Primăriei Municipiului Chişinău în frunte cu actualul Primar General, Dorin Chirtoacă şi protejaţii săi.

În cadrul conferinţei  s-a  discutat despre  furnizorul de agent termic al oraşului – fosta S.A.Termocom,  valoarea căreia în momentul existenţei sale a fost estimată la circa 9 mlrd. Lei şi a fost scindată în 3 societăţi, fiecareia revenindu-i cota parte de 33%.  Respectivii trei parteneri devenind aşa numiţii CET-1, CET-2 şi Primăria Municipiului Chişinău,  anterior, acesteia din urmă aparţinîndu-i întreaga societate Termocom.

Ne-am pomenit cu 3 parteneri în posesia cărora au ajuns cote părţi egale ale fostului Termocom, şi fiecare cotă parte fiind estimată la circa 3 mlrd. de lei.

Dupa ce hotărârea asupra scindării a fost definitiv enunţată şi a intrat în vigoare din punct de vedere legal, Consiliul Municipal Chişinău l-a delegat pe actualul Primar să reprezinte Primăria Municipiului Chişinău la prima şedinţă a partenerilor noii formaţiuni – Complexul Termo Energetic. În agendă figura planificarea acţiunilor ulterioare şi modul de valorificare eficientă a resurselor ce le aparţineau celor trei părţi.

Surpriza a fost că după întrunirea  noilor parteneri din Complexul Termo Energetic, cota  Consiliului Municipal a fost dăruită celorlalţi 2 parteneri. Nu vândută, nu dată în folosinţă pe un termen oarecare, ci pur şi simplu CEDATĂ! Ce-i drept – nu chiar toată. Primarul şi-a permis luxul ca din cele 33% din fostul Termocom să-şi păstreze, adică să lase în posesia Municipalităţii  doar 3 procente, iar celelalte 30 să le împartă între CET-1 şi CET-2.

Astfel, în prezent  avem aceiaşi 3 parteneri -  CET-1, CET-2 si Municipiul Chișinău -  însă ponderea  părţilor pe care le diţin  este mult diferită. Primilor  doi  le revin actualmente 97% din reţeaua termoenergetică a oraşului, la o valoare de peste 8,5 mlrd. lei, iar Municipiul Chișinău fiind în posesia doar a unei cote de 270 de milioane lei.

Mihai Cîrlig a declarat că în timpul apropiat va depune o cerere la Procuratură pentru a se examina cazul Termocom și pentru ca primarul actual  Dorin Chirtoacă să răspundă pentru nelegiuirile săvîrșite.

Pînă în ziua alegerilor locale, săptămînal, Mihai Cîrlig va organiza cîte o conferință de presă pentru a  dezvălui alte ilegalități  comise de  Dorin Chirtoacă.

Detalii: + 373 688 615 83

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<