Alexandru Oleinic: Partidele care au obținut votul european al cetățenilor nu sînt în drept să-și trădeze electoratul

Alexandru Oleinic: Partidele care au obținut votul european al cetățenilor  nu sînt în drept să-și trădeze electoratul

 Demisia Guvernului la nici 100 de zile de la investirea lui, vorbeşte despre o stare de panică a partidelor din Parlamentul Republicii Moldova, stare la care s-a ajuns ca urmare a partajărilor pe criterii politice, în corespundere cu interesele de  partide şi ale liderilor lor.

În condițiile situației dezastruoase social – politice și economice la care s-a ajuns în Republica  Moldova, votul de ieri din Parlament este un vot împotriva poporului, tot el fiind şi  dovada lipsei de responsabilitate a forului legislativ. Ne convingem tot mai mult că parlamentarismul, ca formă de guvernare în țara noastră, s-a compromis și a adus statul la faliment. Clasa politică din Republica Moldova trebuie să conștientizeze acest adevăr.

Acum este o ultimă șansă pentru partidele pro-europene de a-și onora cu demnitate promisiunile electorale și de a salva statul Republica Moldova.  Acum este momentul ca, pentru investirea unui guvern tehnocrat, profesionist și credibil acesta să scoată țara și cetățenii din sărăcie și haos, să recapte încrederea partenerilor de dezvoltare. Acum, partidele de la guvernare sînt obligate să realizeze angajamentele asumate si voința poporului –  Republica Moldova să devină un stat european. 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<