Partidul Popular a optat constant pentru alegerea Preşedintelui statului de catre popor

Partidul Popular a optat constant pentru alegerea Preşedintelui statului de catre popor
Hotărîrea Curţii Constituţionale privind schimbarea  modalităţii de alegere a Preşedintelui statului îi  întoarce cetăţeanului ţării unul din drepturile fundamentale - dreptul  de a-şi alege preşedintele. Este un act de dreptate pe care cetăţenii Republicii Moldova l-au cerut neîntrerupt clasei politice timp de peste cincisprezeze ani, dar tot de atîta timp actorii politici aflaţi la conducerea ţării au ignorat  cu neruşinare  voinţa poporului. Mai mult decît atît, sub falsul angajament de a garanta buna conlucrare a legislativului cu instituția  prezidenţială, clasa politica de la guvernare şi-a subordonat direct această instituţie. Lipsirea cetăţeanului de  dreptul de a-şi alege  Preşedintele a fost întotdeauna  dovada dispreţului cu care anumiţi exponenţi politici au tratat omul simplu - ţăranul, pedagogul, medicul, tinerii.
Partidul Popular a păstrat întotdeauna în Programul său angajamentul de a reveni la  vechea procedura de alegere a şefului statului. Ca urmare a acestei priorităţi, Partidul Popular a desfăşurat in anul 2013 o amplă campanie naţională de colectare a semnăturilor în vederea desfăşurării unui referendum  pentru modificarea Constituţiei şi alegerea  preşedintelui prin vot direct. Acţiunea PPRM nu a fost decît un efort  de legiferare a opţiunii  majorităţii populaţiei ţării de a  redobîndi dreptul de alegere a preşedintelui țarii, exprimată de nenumarate ori pe parcursul anilor în sondajele naționale şi care constitua peste 80 la sută PRO. Acest efort, însă, a fost respins de guvernare, în toate timpurile și chiar de unele partide politice care astazi îşi atribuie meritul acestei Hotărîri a CC, dîndu-se preferinţă unor mecanisme de control total a instituţiilor statului, chiar dacă  această situaţie  putea avea ca finalitate falimentarea statului,  sărăcirea  definitivă a populaţiei, izolarea ţării în plan  internaţional şi instaurarea unui regim profund corupt şi  nedemocratic.

Partidul Popular salută recenta decizie a Curţii Constituţionale şi se declară  pregătit pentru promovarea acestui drept primordial al cetăţeanului -  dreptul de a-şi alege preşedintele.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<