Partidul Popular din Republica Moldova a organizat ședința Consiliului Politic Național

 Partidul Popular din Republica Moldova a organizat ședința Consiliului Politic Național
Membrii Consiliului Politic al Partidului Popular din Republica Moldova s-au întrunit într-o ultimă şedinţă din acest an. Principalele puncte din agendă au vizat  discuţii asupra situației social-politice din țară, realizările formațiunii preponderent în ultimile luni de activitate, poziţia echipei în raport cu recentele evenimente de pe scena politică naţională, precum şi  planul de acțiuni pentru perioada următoare.

Raportul de bază a fost prezentat de domnul Alexandru Oleinic, Preşedintele Partidului Popular din Republica Moldova.  În raportul prezentat, Președintele PPRM, Alexandru  Oleinic, a  menționat că în perioada de referinţă, formaţiunea pe care o conduce a continuat să parcurgă un amplu process de reconfirmare  ca forţă politică distinctă pe esichierul naţional.

 

“A fost un an complicat și anevoios pentru noi, pentru realizarea sarcinilor preconizate, dar  am demonstart că sîntem capabili să ne mobilizăm și să arătăm tuturor, că intenția și ambiția noastră de a deveni o forță cu adevărat populară, capabilă să devină o alternativă actualei guvernări este reală.”  

 

Liderul PPRM a ţinut să atragă atenţia că un şi de  obiective importante din programul  partidului au fost preluate de guvernare şi chiar implementate, aceasta din urmă îndrăznind să şi le asume în exclusivitate.  Este vorba de alegerea Președintelui țării direct de popor, adoptarea votului mixt  pentru  alegerile parlamentare, alte proiecte politice.

 

“Situația politică la care s-a ajuns în Republica Moldova este caracterizată  printr-un regretabil proces de discreditare a elitei politice moldovenești, prin divizarea tot mai pronunțată a societății și prin sărăcirea populației, a declarat Alexandru Oleinic.

“A venit timpul cînd  cetățenii trebuie să-i dea acestei clase politice o lecție de răsplată pentru promisiunile nerealizate  și să-i voteze pe cei de încredere, care într-adevăr au dorinţa şi capacitatea de a schimba lucrurile în Ţara în care doresc să trăiască. Este regretabil faptul că o bună parte din cei care îşi asumă sau sînt gata să-şi asume rolul de slavatori ai Moldovei nu trăiesc cu problemele şi cu nevoile acestei Ţări. Atunci despre ce patriotizm şi despre ce fel de dragoste de ţară putem vorbi noi?

            De aceea, noi, Echipa Mărului, trebuie să fim cît mai aproape de oameni, să le ascultăm opiniile și soluțiile, să știm în ce țară doresc ei să trăiască - în una coruptă și săracă sau în una bogată și prosperă.”

 

“În acest scop echipa PPRM își propune modificarea Programuului Partidului, prin ajustarea prevederilor lui la contextul politic actual, cît și identificarea unui program de dezvoltare a țării noastre sub genericul ”Credem în Moldova”. Un  Program, care va readuce încrederea cetăţenilor în Republica Moldova, în instituţiile statului, în viitorul european al Moldovei. Un  program de refacere a Republicii Moldova în plan moral şi spiritual prin repunerea în valoare a tradiţiilor culturale şi educaţionale si care sa  ofere  mai multe oportunităţi fiecărui cetăţean la educaţie, sănătate, locuri de muncă  și afaceri.”

 

În aceeași ordine de idei, Vicepreședintele PPRM, Valeriu Cosarciuc a specificat că imaginea Partidului Popular trebuie să fie promovată printr-un bun Program politic și de guvernare, care trebuie elaborat de oameni profesioniști din diverse domenii.

            Şedinţa Consiliului Naţional a continuat cu mai multe luări de cuvînt, vorbitorii analizînd fără menajamente atît situaţia din interiorul formaţiunii, cît şi starea de lucruri din ţară, analize care s-au sprijinit pe propuneri concrete privind viitoarele acţiuni ale echipei.

Președintele Organizației de Tineret, Maxim Brăilă, a menționat că  prin activitățile promovate, organizația de tineret a fost un adevărat model de implicare  a tinerilor în viaţa social-politică.

 

Președintele Organizației Femeilor a PPRM, Angela Cibotari a specificat că  atăt realizările cît şi  noile angajamente ale formaţiunii trebuie să aibă impact direct asupra veţii şi activităţii femeilor din Moldova.

În luarea sa de cuvînt, membrul Biroului Permanent Central, profesorul Dumitru Sofroni a accentuat faptul că reformele cu care se vehiculează la moment nu sunt gîndite și implementate de profesioniști și tehnocrați, dar de oameni care nu cunosc suficient  domeniile în care se aplică aceste reforme, iar acest lucru generează lipsa locurilor de muncă, salarii mizere și plecarea masivă a oamenilor peste hotare.

 

În final, membrii Consiliului Politic, au adoptat o Hotărîre prin care a fost creat un grup de lucru, responsabil de organizarea Congresului V al formațiunii care va avea loc la începutuil anului următor și de elaborarea  noului program politic  şi noului program de guvernare cu un generic  extrem de important pentru Republica Moldova la ora actuală - ”Credem în Moldova”. Echipa Partidului Popular, Echipa Mărului promovează constant idea refacerii încrederii în viitorul ţării, condiţie absolut obligatorie în încurajarea unui efort comun de salvare a ţării şi a propriilor destine.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh