Alexandru Oleinic: Guvernul a promis susținerea cetățenilor din stânga Nistrului, respingând amendamentele care-i vizează. Ce a SOLICITAT

Alexandru Oleinic: Guvernul a promis susținerea cetățenilor din stânga Nistrului, respingând amendamentele care-i vizează. Ce a SOLICITAT

 Deputatul Alexandru Oleinic susține, pe site-ul său OLEINIC.MD, că după ce Guvernul a refuzat amendamentele la legea bugetului de stat pentru anul 2020, a decis să reducă din numărul solicitărilor, propunând doar reparația sălii sportive a Gimnaziului din Corjova și procurarea unui autobus pentru transportarea elevilor de la Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Dubăsari, însă acestea nu au trecut.

„Guvernul a promis susținerea cetățenilor din stânga Nistrului, respingând amendamentele care-i vizează... Președintele Legislativului și ministrul Finanțelor au promis realizarea unor prevederi din amendamente pe parcursul anului, în regim de lucru... Sper...Dar, totuși trebuie să constat că în pofida declarațiilor Guvernului privind alocarea surselor pentru dezvoltarea și modernizarea localităților din Zona de securitate și stânga Nistrului, în special a instituțiilor de învățământ cu predare în limba română, acestea, în realitate, rămân doar declarații”, a declarat deputatul.

Deputatul a mai afirmat că, în calitatea sa de deputat independent, ales pe circumscripția din stângă Nistrului, și-a asumat angajamentul de a promova proiecte și propuneri de dezvoltare a acestor localități, îndeosebi pentru faptul că ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova și trebuie să beneficieze de aceleași drepturi constituționale.

 

„Alocarea surselor financiare pentru dezvoltarea infrastructurii și altor domenii importante pentru locuitorii din stânga Nistrului trebuie să fie una din prioritățile autorităților, deoarece acolo locuiesc peste 430 de cetățeni cu acte în regulă. De ce cei care au susținut modificarea sistemului electoral de la cel pe liste de partid la cel mixt nu-și onorează angajamentele asumate – de a da o șansă  pentru dezvoltarea localităților din circumscripțiile uninominale?”, a conchis Alexandru Oleinic. 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<