DEPUTATUL INDEPENDENT ALEXANDRU OLEINIC BATE ALARMA: „TOTUL ESTE BINE ȘI FRUMOS DOAR PE HÂRTIE”

DEPUTATUL INDEPENDENT ALEXANDRU OLEINIC BATE ALARMA: „TOTUL ESTE BINE ȘI FRUMOS DOAR PE HÂRTIE”

 Deputatul independent, Alexandru Oleinic susține că adresarea interpelărilor de către deputați membrilor Guvernului, diferitor instituții de stat sau altor organizații, este una dintre sursele de documentare din prima sursă privind starea lucrurilor într-un domeniu sau altul, ca apoi, în baza informațiilor obținute, să fie pregătite inițiative legislative de îmbunătățire a cadrului legal etc.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe blogul său, Alexandru Oleinic a scris că, totuși, „totul este bine și frumos doar pe hârtie, deoarece în realitate lucrurile stau mult mai prost”.

„Și dacă neprezentarea răspunsurilor devine o normă pentru autorități, inclusiv, cu părere de rău, pentru Cancelaria de stat și ministere (peste 22% de interpelări au rămas fără răspuns), atunci conținutul acestor răspunsuri, în multe cazuri, generează mai multe întrebări, decât acces la informația solicitată. Unii funcționari de rang înalt se plâng pe lipsa cadrelor calificate, funcții vacante, etc… Atunci care este logica moratoriului Guvernului asupra angajării noilor funcționari în ministere? Circa 9000 de funcții vacante constituie o catastrofă pentru instituțiilor de stat, transformându-le în multe cazuri în unele practic nefuncționale sub toate aspectele. Și încă un moment – ce facem cu tinerii specialiști, absolvenți ai instituțiilor superioare de învățământ? Automat îi ”recrutăm în armata șomerilor” sau … la munci peste hotare? Cine va răspunde pentru irosirea banilor publici alocați pentru educație?”, se întreabă deputatul.

Potrivit lui Oleinic, se creează impresia că status quo-ul acesta este susținut de conducătorii instituțiilor, tehnocrați investiți în funcții de aceiași deputați. „Unii miniștri, conducători de agenții și instituții, prin intermediul diferitor asistenți și consilieri, invocă diferite motive pentru a se eschiva de la o discuție sau întrevedere, chiar dacă ai propuneri pentru dezvoltarea agriculturii, protecția mediului etc…”, a mai scris Oleinic.

 

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<