Guvernare democrată cu metode comuniste. PPRM şi membrii săi au devenit ţinta atacurilor din partea partidelor de guvernare

Guvernare democrată cu metode comuniste. PPRM şi membrii săi au devenit ţinta atacurilor din partea partidelor de guvernare

Partidul Popular din Republica Moldova aduce la cunoștința opiniei publice și sensibilizează comunitatea internațională, că în Republica Moldova partidele de guvernare au purces la măsuri de presiune și intimidare a forțelor politice extraparlamentare, a membrilor și simpatizanților lor.


Partidele din Alianţa de guvernare au pornit o campanie dură împotriva PPRM şi membrilor săi pentru a-i determina să se dezică de calitatea de membru al PPRM, ca ulterior să fie impuşi să adere la unul din partidele aflate la guvernare, în caz contrar fiind persecutaţi si demişi din funcțiile deținute.


Actuala guvernare, prin partajarea instituțiilor statului pe criterii politice, a transformat instituțiile puterii în stat în structuri afiliate partidelor cărora le aparțin. Aplicarea unor astfel de măsuri conduc la  divizarea societății pe criterii și culori politice, iar opțiunea politică a cetățeanului a devenit principalul criteriu în promovarea lor în funcții sau un motiv real de disponibilizare.  Un exemplu elocvent în acest sens este bugetul de stat pentru  2014, care, la o analiză mai detaliată, reflectă caracterul politic a alocării mijloacelor bugetare autorităților publice locale în  funcţie de partenenţa politica faţă de partidele de la guvernare.


PPRM califică implicarea angajaților instituțiilor de stat -  ministerelor și departamentelor, îndeosebi organelor de control - în lupta împotriva  forțelor politice extraparlamentare drept acțiuni de persecutare politică și îngrădire a dreptului la libera exprimare și asociere.


Dispunem de multiple cazuri cînd colective întregi de medici și pedagogi, lucrători în transport, angajați în structurile de stat sînt impuși să adere la partidele aflate la guvernare, iar cei ce au o altă viziune sau opțiune politică sînt șantajați, persecutați, li se pun condiții și sînt constrînşi să părăsească locul de muncă sau să devină loiali puterii.


Drept exemplu poate servi cazul lui Victor Pasat, directorul casei de cultură din satul Coștangalia, raionul Cantemir, care a fost agresat fizic de către Muntean Vadim, primar, pentru faptul că a permis adepților PPRM să desfășoare o întîlnire de lucru în lăcașul de cultură din sat.


Doar pentru faptul că a devenit membru al Partidului Popular,  Ion Pușcaș, conducătorul Organizației Teritoriale Dondușeni a fost persecutat și impus în final să abandoneze funcția detinuta în cadrul RED NORD.


Pe aceeași cale au mers și cei de la Direcția de învățămînt din raionul Sîngerei, care zi de zi, metodic, prin mijloace absolut străine procesului de educație, o intimidează pe directoarea grădiniței din satul Dumbrăvița Margareta Boleac, adevăratul motiv fiind faptul că se află în fruntea  Organizației Primare a PPRM și are curajul să se pronunțe critic faţă de problemele din localitate.


Aceeași „dragoste” față de partidele de opoziție o manifestă  și primarul satului Jora de Mijloc din raionul Orhei care, în mod autoritar, a interzis desfășurarea unei întîlniri cu fermierii și cu reprezentanții micului business din localitate.


De neloialitate și uneori chiar agresivitate față de activitatea membrilor noștri de partid, au dat dovadă și primarii satelor Leca  raionul Cantemir, Beștemac raionul Leova, etc.


Aceste exemple de comportament antidemocratic sînt dovada  ignorării totale a angajamentelor asumate de actuala guvernare  față de cetățeni, compromiterei reformelor, noțiunii de stat de drept, opțiunii europene a Republicii Moldova. Ghidați de dorința de a se menține cu orice preț la putere și din lipsă de răspundere în fața alegătorului pentru tot ce au făcut în detrimentul cetățenilor și al țării,  reprezentanții partidelor aflate la guvernare recurg la orice metodă pentru a menține în continuare întreagă societate ostatică intereselor personale și de grup.


PPRM cere conducerii partidelor aflate la guvernare, Președintelui țării, Parlamentului și Guvernului, să înceteze aplicarea metodelor de intimidare și constrîngere a  forțelor politice extraparlamentare, de dezbinare a societății,  și a celor, care prin acțiunile lor contribuie la  alinierea țării noastre la familia europeana.


PPRM a pledat constant pentru asigurarea stabilității politice în Republica Moldova și respectarea principiului separării puterii în stat, pentru democratizarea instituțiilor statutului si crearea unui sistem de comunicare intre putere si societatea civila, care să le ofere  cetăţenilor dreptul  de a participa la luarea deciziilor politice.


Prin comportamentul  pe care îl manifestă, actuala guvernare arată că a uitat foarte repede de valorile pentru care am luptat impreuna din 2001 pînă în 2009 și recurge la aceleași metode care, la timpul respectiv,  au fost aplicate împotriva lor.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<