Partidul Popular din Republica Moldova salută inițiativa societății civile de lansare a Platformei ”Pentru Europa”

 Partidul Popular din Republica Moldova salută inițiativa societății civile de lansare a Platformei ”Pentru Europa”

Partidul Popular din Republica Moldova, pornind de la importanța prevederilor Acordului de Asociere RM –UE pentru transformarea țării noastre într-un stat prosper și modern,  salută  inițiativa societății civile de lansare a Platformei ”Pentru Europa”  și își reconfirmă angajamentul de susținere a procesului de modernizare europeană a Republicii Moldova și de  monitorizare a  acțiunilor  privind implementarea prevederilor Acordului de Asociere.


 PPRM  constată că, odată cu semnarea Acordului de Asociere, Guvernul, indiferent de coloratura sa politică, trebuie să asigure, în modul cel mai responsabil,  realizarea măsurilor de transformare a Republicii Moldova într-un stat cu o democrație veritabilă și o economie dezvoltată și durabilă, într-o țară  cu o justiție independentă și fără corupție în instituțiile de stat. Doar prin atingerea unor astfel de standarde aici, la noi acasă, țara noastră va fi eligibilă pentru statutul de țară-candidat.


În acest scop, PPRM consideră necesară realizarea imediată a reformelor în toate domeniile social-economice: prin identificarea unui nou model previzibil și durabil de dezvoltare a țării noastre, care să demonopolizeze activitatea economică și să scoată economia din tenebru, să elimine constrîngerile din mediul de afaceri și să stabilească un climat investițional atractiv. Cetățenilor -  să li se  garanteze locuri de muncă și bunăstare; politici sociale echitabile;  pensii şi indemnizații corelate la valoarea minimului de existență; reforme în educație și sănătate pentru a le garanta copiilor școli în localitățile în care locuiesc și cetățenilor asistență medicală de calitate.  Un rol separat în acest proces îi revine agriculturii, care prin modernizare și tehnologizare va deveni principalul motor al economiei naționale.


Procesul de integrare europeană a Republicii Moldova  trebuie perceput ca un model de europenizare a țării noastre și nu trebuie confundat cu libera circulație în spațiul european. Fiecare cetățean are dreptul să muncească în țara sa, iar statul este obligat să-i asigure un trai decent.


PPRM,  fiind solidar cu opțiunile cetățenilor Republicii Moldova și cu inițiativa societății civile, face apel către reprezentanții alianței de guvernare, să dea dovadă de responsabilitate și să ratifice, cît mai urgent, Acordul de Asociere RM-UE. Guvernul sa se distanțeze de declarațiile electorale și să înceapă implimentarea Acordului, atît de  necesar țării și poporului.


 


 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<