PPRM acuză Guvernul Leancă de pasivitate iresponsabilă și cere tuturor actorilor politici să condamne atentatele la adresa stabilității Republicii Moldova

PPRM acuză Guvernul Leancă de pasivitate iresponsabilă și cere tuturor actorilor politici să condamne atentatele la adresa stabilității Republicii Moldova

Partidul Popular din Republica Moldova condamnă orice declarație de avertizare adresate țării noastre precum și îndemnurile de a renunța la statutul de neutralitate al Republicii Moldova expuse în toiul campaniei electorale de diplomați și politicieni care reprezintă statele cu interes geopolitic în Republica Moldova.


PPRM consideră inacceptabile încercările unor candidați români la alegerile prezidențiale din această țară de a cîștiga voturi cu prețul stabilității Republicii Moldova și califică declarațiile acestora referitoare la neutralitatea țării noastre drept o încălcare gravă a dreptului internațional  – de amestec în treburile noastre interne. Numai cetățenii Republicii Moldova sunt în drept de a decide asupra statutului țării lor și acest lucru trebuie făcut prin referendum. 



Republica Moldova și-a menținut cu demnitate statutul de neutralitate, în pofida tuturor provocărilor existente, de la proclamarea independenței pînă în prezent.


PPRM declară cu responsabilitate că procesul de integrare europeană nicidecum nu este condiționat de statutul de neutralitate a țării noastre. În Uniunea Europeană sunt state neutre din punct de vedere militar, precum Austria a cărei aderare la UE nu i-a afectat acesta statut. Și Suedia, stat dezvoltat economic, și-a păstrat neutralitatea și nu a aderat nici la NATO nici la alte structuri militaro-politice, fiind stat membru al UE.


În contextul situației tensionate din regiune și a încercărilor periculoase de a schimba raportul intereselor geopolitice și economice, PPRM face apel către partidele înscrise în lista concurenților electorali la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova să respectăm Constituția Republicii Moldova, să nu admitem lansarea declarațiilor anticonstituționale, care pun în pericol stabilitatea, statalitatea și neutralitatea Republicii Moldova.


PPRM solicită, deasemenea, tuturor instituțiilor responsabile, Guvernului și Președinției Republicii Moldova în primul rând, să apere Constituția și interesele statului nostru și să ia poziție publică, oficială, împotriva acestor  provocări meschine. Pasivitatea de care dau dovadă aceste instutuții fundamnetale ale statului nostru este condamnabilă și periculoasă.       


Repunlica Moldova trebuie să rămînă un stat neutru, suveran și independent!

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<