Mihai Cîrlig a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă un şir de acte de corupţie ale lui Dorin Chirtoacă

Mihai Cîrlig a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă  un şir de acte de corupţie ale lui Dorin Chirtoacă

Azi, 6 mai 2015, candidatul Partidului Popular din Moldova la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Mihai Cîrlig, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă ilegalitatea acţiunilor lui Dorin Chirtoacă în gestionarea terenului de importanţă strategică de lîngă Circ, sectorul Rîşcani.


Pe parcursul anului 2014 de către Primăria mun. Chișinău  au fost lansate mai multe proiecte ilegale care au atras atenția publicului larg. Un exemplu elocvent în acest sens este terenul din zona Circului din capitală. Terenul respectiv are peste 270 ari și a fost înstrăinat pentru o „Ligă de baseball și softball pentru copii”, însă cînd s-a cerut detaliile despre Ligă și în urma adresării la Ministerul Justiției, s-a constatat că aceasta nu este înregistrată și eventual nici nu există. Prețul de piață la un ar de teren în această zonă  este de 50 mii euro, ceea ce  înseamnă că terenul de 270 ari valorează 270 milioane de lei.


O altă ilegalitate din preajma Circului este construcția unui bloc locativ. Construcția are abateri de la normele prevăzute de lege, deoarece în autorizație este stipulat că se prevede construcția unui bloc cu 2 partere, 3 nivele și 2 mansarde, lucru de altfel, inimaginabil!


Mihai Cîrlig a mai prezentat și cazul construcției ilegale de pe strada Nicolae Dimo 13/1 - o problema care se înceracă a fi soliţionată  deja de mai  mulți ani, dar fără nici un rezultat. Acest caz, de asemenea a fost mușamalizat de către funcționarii din Primărie.


Toate construcțiile menționate urmau să fie incluse atît în planul urbanistic  general, cît și în planul urbanistic zonal, lucru care nu s-a realizat. 


Pînă în ziua alegerilor locale, săptămînal, Mihai Cîrlig va organiza cîte o conferință de presă pentru a  dezvălui alte ilegalități  comise de  Dorin Chirtoacă.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<