Alexandru Oleinic: Un stat cu o clasă politică care nu acceptă profesioniști la conducere – este o țară lipsită de viitor.

Alexandru Oleinic: Un stat cu o clasă politică care nu acceptă profesioniști la conducere – este o țară lipsită de viitor.

 

Epopeea cu desemnarea candidatului noii Alianțe de guvernare la funcția de Prim Ministru ne-a demonstrat din nou că lozinca de integrare europeană și de transformare a țării nostre într-un stat european  este doar o mască pentru politicienii de la guvernare. Un stat european poate fi numită acea țara în care a fi politician sau ministru înseamnă să fii un cetățean integru și profesionist, onest și responsabil. Anume aceste calități le-a întrunit Maia Sandu, fost candidat la funcția de Prim Ministru. Și doar în acest candidat cetățenii țării noastre au avut încredere și au pus  speranțe, că va schimba lucrurile spre bine.
Vehemența cu care unii politicieni s-au opus numirii candidaturii Maiei Sandu la funcția de Prim Ministru și etichetările profesionalismului dumneaei au întrecut orice măsură a bunului simț și au provocat nedumerire față de policienii din Alianță. Dacă AIE 3 nu a acceptat un Prim Ministru cu o experiență de activitate în instituțiile internaționale, fiind și promotoarea reformei în educație, atunci care este mesajul actualei clase politice de la Guvernare pentru tinerii care studiază peste hotarele țării și pentru  cetățenii noștri care lucrează în afara țării și ani la rînd sînt chemați să se întoarcă acasă? Care este mesajul pentru tinerii care absolvesc facultățile din țară și doresc să rămîna acasă?
Se pare că actuala guvernare pro-europeană este departe de realitatea în care trăiesc aici cetăţenii Moldovei și este preocupată  doar de propriul confort. Exponenţii guvernării  nu-și doresc nici reforme și nici nu-și fac griji de viitorul Republicii Moldova și de bunăstarea asestui popor. Ei vor continua să împartă...

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<