„Salvarea Republicii Moldova – Un NOU SISTEM ELECTORAL cu O NOUĂ CLASĂ POLITICĂ„

„Salvarea   Republicii Moldova – Un NOU  SISTEM  ELECTORAL cu O  NOUĂ  CLASĂ  POLITICĂ„

Luînd în considerație ultimele evenimente politice din Republica Moldova  Partidul Popular  CONSTATĂ, că:

Partidele pro-europene, care au guvernat timp de 5 ani și care, prin acțiunile lor antinaționale,  au partajat funcțiile pe criterii politice, au politizat instituțiile statale, au furat miliarde  din bănci (BEM, Unibank și Banca Socială), din întreprinderile de stat și au adus Țara la faliment, prin devalorizarea leului și creșterea   tarifelor la energia electrică și gazele naturale – au stopat dezvoltarea Republicii Moldova ca stat european, au compromis democrația și supremația legii.

Anume partidele așa numite „pro-europene”, au distrus toate domeniile economiei naționale – prin lipsă de reforme și de responsabilitate, prin numiri în funcții de conducere doar a unor persoane loiale partidului, care nu dispuneau de educație, experiență și cunoștințe în domeniu. În așa mod, economia națională a ajuns să înregistreze descreștere de peste 5 la sută, datoria statului s-a majorat pînă la 50 la sută din PIB, valuta națională s-a depreciat de aproximativ două ori, iar prețurile la produse și servicii respectiv se dublează. Cetățenii Republicii Moldova sunt aruncați sub limita sărăciei, în beznă și disperare, fiind impuși să plece masiv din țară.

Anume în perioadă  acestor 5 ani de guvernare, 2011-2015  – partidele din Parlamentul Republicii Moldova au sfidat în mod brutal principiile democratice prin coruperea politică a electoratului și acțiunile de falsificare a rezultatelor alegerilor locale și parlamentare, acțiuni elucidate de unii membri ai Comisiei Electorale Centrale, dar și deputați în plenul Parlamentului Republicii Moldova. În consecință, nici un organ de drept din stat, responsabil, nu s-a autosesizat și nu a verificat informațiile privind zecile de milioane de euro cheltuite în campaniile electorale de unele partide, nu au verificat proveniența acestor bani și nu au aplicat măsuri legale pentru acțiunile de corupere a electoratului. Astăzi, dezvăluirile apărute în mass-media, Parlament, Procuratura Generală, CNA – arată gravitatea acțiunilor coruptibile de toate nuvelele ce s-au petrecut în Țară. Actuala Clasă Politică a FALIMENTAT.

PPRM CALIFICĂ perioada de guvernare a anilor 2011-2015 din Republica Moldova ca fiind cea mai instabilă perioadă din istoria statului nostru – haos și dezmăț politic, politizare totală a instituțiilor statului, lipsă de respect și de responsabilitate față de cetățeni, intimidarea statului de drept. A fost o perioadă de compromitere a imaginii Republicii Moldova pe plan intern şi extern – cel mai sărac și corupt stat, cu o guvernare coruptă, o perioadă în care Republica Moldova a ajuns într-un colaps total și nici un partid nu și-a asumat responsabilitatea și nu a propus soluții de depășire a lui. Aceste partide  nu mai au nici o șansă de a merge în fața cetățenilor pentru a le cere vot de încredere.

Partidul Popular din Republica Moldova  CONSIDERĂ şi este CONVINS, că numai prin organizarea unor noi alegeri anticipate, democratice, transparente și corecte  în baza unui nou sistem electoral –alegerea deputaților  pe circumscripții uninominale 100 de procente –Republica Moldova are șansa de a SCHIMBA total clasa politică și de a-i oferi POPORULUI dreptul deplin de a-și alege reprezentanții săi în organul superior al Țarii -  Parlamentul Republicii Moldova – aleși de popor și care vor răspunde în fața poporului. Doar respectînd VOINȚA POPORULUI vom salva STATUL Republica Moldova, vom readuce încrederea în instituțiile sale și în viitorul  european al acestei Țări.

CREDEŢI ÎN MOLDOVA!

 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<