Jocurile politice trebuie oprite ca să nu ne trezim iarăşi într-un stat totalitar

Jocurile politice trebuie oprite ca să nu ne trezim iarăşi  într-un stat totalitar

Organizația de Tineret a  Partidului Popular din Republica  Moldova a organizat, astăzi, 21 martie, o nouă acţiune de protest  în fața  Palatului Republicii.


Tinerii care au ieșit la protest au declarat că autoritățile au uitat de promisiunile făcute în campania electorală. Participanţii au scandat   “Opriți jocurile politice” , cu scopul de  a  reaminti demnitarilor, că poporul dorește fapte, nu doar promisiuni în cadrul campaniilor electorale.


Mai mulţi lideri politici au apărut pe  cărţi de joc improvizate de tinerii  activişti politici, unii dintre  ei fiind  Aşi, alţii Crai, iar alţii Valeţi.


“Noi, Organizația de Tineret a Partidului Popular din Republica Moldova, am venit cu un mesaj pentru Guvern și deputații din Parlamentul  Republicii Moldova, cu un mesaj din partea a sute  de  mii de cetățeni ce s-au adresat către Președintele țării, către demnitarii noștri prin intermediul Organizațiilor Teritoriale ale PPRM, cu un mesaj clar – Opriți jocurile politice! Absolut toți aleșii poporului ce sunt azi în Parlament au promis în 2010 o țară democratică, liberă în care cetățenii vor fi protejați și stimați.  Unde e Moldova fără sărăcie, unde-i respectul față de popor și țară, unde-i Libertatea, Dreptatea și Progresul mult promis? Patru crai ce au fost votați încearcă să joace Preferans cu țara noastră, însă pîna la urmă  le iese un banal  Durak. Acești patru valeți în loc  să se gîndească la bunăstarea poporului, se gîndesc numai cum să se vîndă mai scump. Săptămîna  viitoare dacă tinerii nu vor fi auziți, dacă cetățenii din numele cărora noi protestăm azi nu vor fi auziți, vom veni iar în fața Parlamentului cu noi actori politici şi cu alte cărţi de joc. La data de 1 aprilie 2013 în fața Guvernului RM vom arăta cine-i după părerea noastră și a cetățenilor acel Joker. Orice cetățean îşi poate exprima  liber părerea sa despre actorii actuali din politica Republicii Moldova pe pagina OT PPRM, în grupul de pe Facebook și Odnoklasniki, și să răspundă la întrebarea – Cine e Jokerul Jocului Politic.


“Iniţial au votat demisia prim-ministrului, iar acum  discută cum  să-l voteze iarăşi  ca mai apoi să-i acorde  un nou vot de neîncrere.  Jocurile murdare pot readuce la putere  forţele revanşarde,” a declarat președintele organizației de tineret a PPRM, Ian Lisnevschi.


La  rîndul său, Maxim Brăila, prim- vicepreședintele OT PPRM,  a menționat că Deputații au uitat că trebuie să lucreze în favoarea cetățenilor. Noi, Organizația de tineret PPRM am ieșit astăzi în fața palatului să îndemnăm deputații să oprească jocurile politice. După 2009 noi am așteptat schimbarea, dar am obținut închiderea școlilor, liceelor, tinerii pleacă mai mult peste hotare, satele sunt tot mai pustii. Țara are nevoie de forţe noi în parlament, de tineri şi de  persoane necompromise.”


Tinerii au improvizat  un joc de  cărți, pe care erau chipurile  politicienilor: Vladimir Voronin, Vlad Filat, Mihai Ghimpu, Marian Lupu, Mihai Godea, Igor Dodon, Vadim Mișin și Serghei Sîrbu, excepție  făcând  doar un joker. Acest joker  va fi identificat cu ajutorul  societății, la capătul unuj sondaj de  opinie.


Reamintim că, Organizația de Tineret a  Partidului Popular  a  mai ieșit  cu acțiuni de protest în fața Palatului Republicii  cu mesajul   “Iubiți țara, nu  violați poporul”.

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<