Partidul Popular din Republica Moldova îndeamnă toate forțele din țară la unitate națională și la solidaritate

Partidul Popular din Republica Moldova îndeamnă toate forțele din țară la unitate națională și la solidaritate

 Astăzi Republica Moldova se află în pragul unei crize moral-psihologice grave a populației, criză care ar putea fi provocată atât de creșterea zilnică, în lanț, al prețurilor, cât și de evoluțiile pe plan regional, provocate de ostilitățile dintre Federația Rusă și Ucraina.

În aceste condiții, Partidul Popular din Republica Moldova îndeamnă toate forțele din țară la unitate națională și la solidaritate.

 Considerăm că, în scopul prevenirii unor noi crize și pentru a nu adminte destabilizarea  situației, - lucru pe care și-l doresc unele forțe antinaționale, - este necesară  atragerea și implicarea în realizarea programelor anticriză a profesioniștilor, indiferent de apartenența lor politică, precum și  a forțelor cu  viziuni clare asupra căilor de dezvoltare a  țării.

Un rol important în acest proces îi revine guvernării, reprezentată, pentru moment, de un singur partid politic. Astăzi,  plasarea responsabilități pentru situația precară generală din țară pe guvernările precedente nu mai convinge pe nimeni, deoarece cetățenii  așteaptă decizii eficiente și operative, dar nu slogane electorale repetate  la posturile TV.

In present , nu există probleme mai stringente decât recuperarea economică, eliminarea schemelor și  corupției, eliminarea monopolurilor și înlăturarea  incompetenței funcționarilor, care prin deciziile eronate în domenii pe care nu le pot gestiona, afectează simțitor  viața cetățenilor,  mediul de afaceri, agricultorii, sfera  serviciilor, companiile noi ș.a. Este necesară elaborarea unui plan anti-criză cu măsuri eficiente pe termen scurt, mediu şi lung, care  ar avea impact asupra fiecărui sector al economiei naționale  şi ar identifica măsuri complementare pentru fiecare categorie de cetățeni.

Mai mult, situația prin care trece Republica Moldova  oferă Guvernului posibilitatea de a transforma aceste crize într-o oportunitate de accelerare a investiţiilor in  toate domeniile, în special în cel energetic, pentru a ne asigura că atât consumatorii simpli, cât și agenții economici  nu vor mai fi supuși riscurilor unor creșteri exagerate ale  prețurilor, creșteri  care în curînd nu  vor mai putea fi suportate.

 Partidul Popular consideră drept o axiomă elaborarea unui plan multianual de investiții, care va asigura securitatea energetică , va rezolva problema structurală a prețurilor atât din sectorul energetic, cât și din alte domenii conexe cu acesta,  și va permite  eliminarea, pe viitor, a compensațiilor de la buget impuse de situația  actuală.

Partidul Popular rămâne, în continuare, o formațiune care ”Crede în Moldova” și consideră că, în actuala situația,  principala preocupare a Guvernului, după sănătatea populaţiei, trebuie să o constituie  repornirea economiei şi evitarea unei recesiuni de lungă durată.

 Acest imperativ, insă, poate fi realizat numai  cu implicarea întregii societăți, a  tuturor forțelor constuctive din Moldova, fără a le diviza în ”buni” și  ”răi”. 

Comentarii
 
Nume
 
 
Mesaj
 
 
Introduceți codul
CAPTCHA Image
refresh
 
   

<