Categorie: Interviuri

Alexandru Oleinic, despre naţionalizarea Băncii de Economii

  Indignat de încercările de a influența, cu orice preț, votul cetățenilor la scrutinul electoral local, liderul Partidului Popular din R. Moldova, Alexandru Oleinic, a discutat despre ”naţionalizarea” Băncii de Economii - concluzia la care au ajuns liderii din Coaliţia de guvernare, acum cîteva zile. Politik.md: Acum cîteva zile, liderii PLDM şi PD au declarat că Banca de Economii trebuie naționalizată. După părerea dumneavoastră, această concluzie este benefică pentru cetățenii R. Moldova sau este, doar, un scenariu în ajunul alegerilor locale? Alexandru Oleinic: Sunt doar niște declarații prin care se încearcă de a influența votul cetățenilor la scrutinul electoral local general din 14 iunie curent. Voi reaminti doar că aceiași propunere a fost lansată și de PCRM în anul 2013, dar care nu a avut priza pe motivul lipsei de bani la bugetul de stat, sumă estimată aproximativ la cel moment era  mai puțin de un miliard de lei. Este doar o declarație iresponsabilă și inacceptabilă. Deoarece este binecunoscut faptul că unul din criteriile obligatorii pentru semnarea unui Program cu Fondul Monetar Internațional (FMI) îl constituie neadmiterea majorării cheltuielilor la bugetul de stat, cheltuieli care provoacă majorarea deficitului bugetar sau a datoriei de stat interne. Îndeosebi în condițiile în care - în 2013 bani la bugetul de stat nu erau, atunci  în 2015, după furtul miliardului de euro - statul  va fi obligat să mai dea cel puțin 5 miliarde de lei, având o datorie publică internă de 7 miliarde de lei și un deficit  bugetar de 4 miliarde de lei. Constatăm că, propunerea de naționalizare a BEM poartă un caracter populist, deoarece, în primul rând, în contextul prevederilor Hotărârii Curții Supreme de Justiție conform căreea BEM a trecut în posesia statului, nu este clar ce vom naționaliza? Doar datoriile BEM? În al doilea rând, lipsa unui cadru juridic corespunzător, va crea mari dificultăți în raport cu acționarii băncii și  îi va defavoriza pe depunătorii BEM. Și în al treilea rând,  care vor fi costurile acestei naționalizări și cine le vor suporta? În situația în care guvernarea, prin acțiunile și inacțiunile sale, se face unicul vinovat de situația din sistemul financiar-bancar, care a adus țara în prag de faliment, Partidul Popular cere realizarea următoarelor măsuri: Pentru readucerea încrederii populației și ale donatorilor în  guvernare și  cursul european a  Republicii Moldova - mai întâi, întoarceți miliardul de euro furat! Pentru a nu destabiliza total sistemul financiar-bancar și a nu admite lichidarea celor trei bănci - întoarceți miliardul furat! Pentru a nu provoca izolarea țării noastre și destabilizarea situației social-politice prin neonorarea angajamentelor asumate - întoarceți miliardul furat! Politik.md: În cazul în care guvernarea nu va reuși să întoarcă miliardul, ce va urma? Alexandru Oleinic: Îi rămâne să-și asume responsabilitatea de ce ne așteaptă.  

Mihai Cîrlig a dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă un şir de acte de corupţie ale lui Dorin Chirtoacă

Azi, 6 mai 2015, candidatul Partidului Popular din Moldova la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Mihai Cîrlig, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă ilegalitatea acţiunilor lui Dorin Chirtoacă în gestionarea terenului de importanţă strategică de lîngă Circ, sectorul Rîşcani. Pe parcursul anului 2014 de către Primăria mun. Chișinău  au fost lansate mai multe proiecte ilegale care au atras atenția publicului larg. Un exemplu elocvent în acest sens este terenul din zona Circului din capitală. Terenul respectiv are peste 270 ari și a fost înstrăinat pentru o „Ligă de baseball și softball pentru copii”, însă cînd s-a cerut detaliile despre Ligă și în urma adresării la Ministerul Justiției, s-a constatat că aceasta nu este înregistrată și eventual nici nu există. Prețul de piață la un ar de teren în această zonă  este de 50 mii euro, ceea ce  înseamnă că terenul de 270 ari valorează 270 milioane de lei. O altă ilegalitate din preajma Circului este construcția unui bloc locativ. Construcția are abateri de la normele prevăzute de lege, deoarece în autorizație este stipulat că se prevede construcția unui bloc cu 2 partere, 3 nivele și 2 mansarde, lucru de altfel, inimaginabil! Mihai Cîrlig a mai prezentat și cazul construcției ilegale de pe strada Nicolae Dimo 13/1 - o problema care se înceracă a fi soliţionată  deja de mai  mulți ani, dar fără nici un rezultat. Acest caz, de asemenea a fost mușamalizat de către funcționarii din Primărie. Toate construcțiile menționate urmau să fie incluse atît în planul urbanistic  general, cît și în planul urbanistic zonal, lucru care nu s-a realizat.  Pînă în ziua alegerilor locale, săptămînal, Mihai Cîrlig va organiza cîte o conferință de presă pentru a  dezvălui alte ilegalități  comise de  Dorin Chirtoacă.

Alexandru Oleinic:În loc de decizii imediate, reprezentanții guvernării se dau în spectacole

Ultimele declarații și acțiuni ale liderilor politici și ale demnitarilor, responsabili de gestionarea domeniului financiar bancar, vis-a-vis de publicarea raportului de audit al companiei Kroll pot fi calificate drept batjocură față de cetățenii Republicii Moldova. Cei care au promis acțiuni concrete și că cei care se fac vinovați de deposedarea statului și cetățenilor de miliarde de lei, se pare că au dat startul campaniei electorale și concurează la capitolul cine primul va face publică informația din raportul comisiei de anchetă și din raportul Kroll privind situația de le Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Nu am mai asistat la așa spectacole de prost gust al clasei politice - dovada lipsei de respect și responsabilitate, și lucrul cel mai grav –  punerea în pericol a securității și statalității Republicii Moldova. Partidul Popular din Republica Moldova, acuză și cere instituțiilor statului și a celor de drept din țara noastră, să-și onoreze cu responsabilitate atribuțiile de serviciu, să înceteze batjocora informațională în societate, SĂ SE AUTOSESIZEZE și SĂ APROBE DECIZIILE NECESARE față de cei care se fac vinovați. Iar dacă nu vă ajunge curaj și responsabilitate - DEMISIONAȚI.   

Mihai Cîrlig este candidatul Partidului Popular pentru funcţia de Primar General al capitalei

Partidul Popular din Moldova şi-a anunţat candidatul pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău cu puţin timp înainte de a depune dosarul la Comisia Electorală. Este vorba de  Mihai Cîrlig, actualul pretor al sectorului Rîşcani. Alexandru Oleinic, Preşedintele partidului a declarat că „iniţiativa de a fi înaintat din partea Partidului Popular îi apraţine organizaţiei teritoriale din sectorul Rîşcani a Partidului Popular, după ce public, la conferinţa de presă, Dl Cîrlig şi-a exprimat intenţia de a se lansa în cursa electorală. În urma discuţiilor şi în organizaţiile de partid din celelalte sectoare şi suburbii, majoritatea au votat pentru înaintarea acestei candidaturi în competiţia electorală pentru funcţia de Primar General. Dumnealui a arătat prin fapte că este un profesionist tehnocrat, patriot, care are cunoştinţele şi practica necesară pentru a conduce un oraş.” Liderul PPRM a mai specificat că „Poziţia strategică a Partidului Popular este de a susţine schimbările reale, indiferent de apartenenţa politică a celor care le fac.” La rîndul său, candidatul PPRM Mihai Cîrlig a amintit că timp de 8 ani fiind pretor, a reuşit să facă multe lucruri pentru sectorul Rîşcani, demonstrînd prin fapte reale că poate face lucruri bune pentru Chişinău. „Eu vrea să fiu un primar al tuturor, să fiu accesibil pentru toţi cetăţenii, ca toţi să fie mîndri de primarul pe care îl au,” a spus candidatul  Partidului Popular. În  competiţia pentru funcţia de primar General al capitalei, Mihai Cîrlig a preluat sloganul formaţiunii  care îi oferă sprijinul: „Gospodari pentru Moldova, bunăstare pentru popor”.   Servicul de presă al Partidului Popular

Alexandru Oleinic: Cine va supravieţui?

După ultimele alegeri parlamentare, care au avut loc doar cu patru luni în urmă, ţara noastră şi întreaga  societate s-a pomenit într-o stare de vacuum – nu avem adoptate principalele legi (legea bugetului şi politica fiscală), pentru o bună funcţionare a statului şi a economiei, nu avem un program cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional, din cauza furtului de miliarde  riscăm să nu avem susţinerea financiară de sute de milioane din partea Uniunii Europene.  Guvernul minoritar de compromis nu discută şi nici nu vorbeşte despre adevărata stare de lucruri din economie şi societate. Situaţia reală a lucrurilor însă este catastrofală, iar cetăţenii sunt la limita disperării. S-a ajuns la diminuarea rezervelor valutare ale statului şi la deprecierea valutei naţionale cu peste 30 la sută. De aici urmează  o reacţie în lanţ: Deprecierea leului denaturează datele statistice privind starea economiei naţionale. Creşterea economică declarată în 2014 de 4,6  se datorează importurilor care prevalează de peste două ori asupra exporturilor şi creşterii nesemnificative a producţiei industriale  cu 0,7 puncte procentuale. Deprecierea leului a condus la majorarea preţurilor la produsele alimentare de la 10 la 40 la sută. Astfel, preţurile  la pîine şi pastele făinoase,  legumele şi lactatele  s-au majorat cu peste 20 la sută, iar  la  peştele îngheţat cu 35 la sută.  Produsele enumerate sînt produse care fac parte din coşul minim de consum şi sînt produse de primă necesitate ale fiecărui copil şi pensionar. Deprecierea leului pune în pericol securitatea energetică a statului. Compania MoldovaGaz a solicitat Agenţiei Naţionale de Reglementare  în Energetică majorarea tarifului la gaz  de 48%. Companiile RED Nord şi RED Nord-Vest au solicitat majorarea tarifului la energia electrică în medie cu peste 50 la sută şi respectiv 61 la sută. iar Compania „Gas Natural Fenosa” a  solicitat majorarea tarifului pentru energia electrică cu 60 la sută. Prin deprecierea leului guvernarea condamnă cetăţenii – copiii şi bătrînii -  la sărăcie şi foame. Salariile şi pensiile rămîn la acelaşi nivel, iar unii reprezentanţi ai guvernului vorbesc deja despre posibilele reţineri de salarii din cauza lipsei de venituri la bugetul de stat. Astfel, nu este deloc întîmplător faptul că datele despre minimul de existenţă nu au fost publicate de Biroul Naţional de Statistică din semestrul I  2015, deoarece raportată la deprecierea leului, la creşterea preţurilor la produsele alimentare şi la produsele energetice -  mărimea minimului de existenţă ar trebui să constituie peste 2000 de lei comparativ cu 1667 lei,  stabilit pentru semestrul I al anului 2014. Despre acest lucru ne  vorbesc şi datele statistice privind evoluţia trimestrială a veniturilor populaţiei în anul 2014 – dacă în  trimestrul I  populaţia a cheltuit – 1733,7 lei, atunci în trimestrul IV cheltuielile au constituit 1893,7 lei. În loc de măsuri urgente de diminuare a impactului deprecierii leului asupra veniturilor  populaţiei, guvernul a decis doar indexarea  pensiilor cu 7,95 la sută, care este o măsură ordinară şi impusă prin lege, în timp ce salariile bugetarilor,bursele studenţilor, salariile în economia naţională rămîn la acelaşi nivel şi nicidecum nu corespund indicelor de creştere a preţurilor   de la 10 la 60 la sută. Rămîne doar să le recomandăm guvernanţilor noştri să depună puţin efort şi să facă unele calcule pentru a vedea cît valorează astăzi COŞUL MINIM de CONSUM  şi CINE VA SUPRAVIEŢUI  cu aşa salarii şi pensii?  

Alexandru Oleinic: R. Moldova trebuie să consume doar produsele locale

Republica Moldova trebuie să consume doar produsele locale, iar guvernarea, în primul rând, trebuie să susțină producătorii autohtoni. De acestă părere este președintele Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic. Politicianul susține că Europa trebuie construită în țară, dar nu peste hotarele ei. „Noi trebuie să construim Europa în țara noastră, și asta este unica soluție pentru a întoarce înapoi în țară cetățenii moldoveni care au plecat peste hotare în căutarea locurilor de muncă și unei vieți mai decente. În cel mai bun caz, astăzi trebuie să oferim locuri de muncă aici. Și este o variantă foarte clară. Noi cum oferim locuri de muncă, declarativ? Dacă nu începem procesul de a deschide întreprinderi, nu vom avea noi locuri de muncă”, a declarat Alexandru Oleinic în cadrul dezbaterilor electorale de la Moldova1. De asemenea, liderul de partid este deranjat de faptul că pe rafturile magazinelor alimentare din R. Moldova se găsesc produse de import, pe când R. Moldova le poate produce de sine-stătător. „Noi avem potențialul să producem materie primă având pământul acesta, oamenii aceștea în țară, noi avem un potențial foarte bogat să producem mărfurile acestea în R. Moldova. Eu vă dau un exemplu: Coreea de Sud este o țară membru al Organizației Mondiale al Comerțului. O țară foarte dezvoltată, care este în top 10 după PIB-ul pe cap de locuitor, o țară exemplară în multe lucruri. Ei nu importă nimic din ceea, ce poate fi produs în Coreea. De aceea noi, în primul rând, ca să avem o bază pentru a deschide întreprinderile acestea,  trebuie să avem o piață. Desigur, cu Rusia avem situații problematice acum și trebuie să avem un dialog foarte deschis cu țara aceasta. Dar deja avem Acordul de Asociere cu UE semnat, avem o perspectivă clară pentru investitorii străini, pe care îi așteptăm în țară. De aceea, noi aici trebuie să ne focusăm pe problemele de guvernare și în primul rând pe deschiderea întreprinderilor mici, care vor produce produse alimentare pe baza materialelor prime, pe care le avem în țară. Și asta este problema principală – susținerea producătorilor autohtoni”, a conchis Alexandru Oleinic.  

Alexandru Oleinic: PPRM este o formațiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiția și instrumentele necesare pentru a schimba lucrurile spre bine

Președintele Partidului Popular din Republica Moldova, Alexandru Oleinic a fost aseară invitatul emisiunii Главное, la postul de televiziune TVC 21. Dialogul a îmbrăcat alura unei polemice coerente, constructive și logice. Alexandru Oleinic s-a pronunțat asupra subiectului Stabilitate politică a Republicii Moldova, “preşedintele Republicii Moldova va fi ales în mod direct de către popor,  iar responsabilizarea politicienilor o vom asigura prin trecerea la alegerea deputaților în Parlamentul Republicii Moldova,  printr-un sistem electoral mixt, în care deputaţii să fie aleşi pe liste de partid şi în circumscripţii uninominale în proporţie de 50 la 50. PPRM va reduce numărul de deputați pînă la 71.”  În perimentrul aceleiași discuții președintele partidului PPRM, a afirmat  că este necesar  oferirea dreptului de vot cetățenilor, care va fi asigurat prin întroducerea registrului electronic al alegătorilor. Întrebat de poziția politică pentru care pledează PPRM, Alexandru Oleinic a desfășurat gîndul “Republica Moldova trebuie să urmeze calea integrării în Uniunea Europeană, dar trebuie să întrețină relații politico-diplomatice și cu țările din vecinitate: Ucraina, România, Federația Rusă.” Tot în această ordine de idei, a fost abordată și latura care poziționează Republica Moldova ca un stat independent, care nu ar adera la nici un bloc militar, pentru că astfel și-ar pierde din statalitate. Despre Economia Republicii Moldova, Alexandru Oleinic  a subliniat cele două căi de dezvoltare, pe de o parte a “resurselor intelectuale” (oamenii, educația, valorile, tradiția) și “pamântul” resursa care trebuie să devină punctul forte pentru o țară agrară.  Moldova nu trebuie să fie țara care importă 80 %, iar embargoul la carne a scos în vileag că Republica Moldova importă de 3 ori mai mult decît exporta produse din carne. PPRM optează pentru: 1.     susţinerea agricultorilor -  introducerea cotei de 0% la impozitul pe venit pentru gospodăriile ţărăneşti (întreprinderi micro) pe o perioadă de cinci ani; 2.     dezvoltarea afacerilor la sate si stimularea crearii fermelor familiale (10-60ha-) compensarea ratei dobînzii la credite pe un termen de cel puțin 10 ani, contractate pentru cumpărarea terenurilor agricole in satele de baștina. Alexandru Oleinic, președintele Partidului Popular din Republica Moldova a menționat că PPRM este o formațiune nouă, cu oameni din afara politicului moldovenesc, care au ambiția și instrumentele necesare pentru  a schimba lucrurile spre bine. O echipă de profesioniști care au demonstrat că știu, și pot aduce schimbarea. A îndemnat poporul să creadă în cei care iubesc această țară, le pasă de oamenii născuți pe  această talpă de pămînt, oamenilor de cuvint și acțiune- oamenilor din PPRM!

Valeriu Cosarciuc: adevărul nu poate fi la mijloc, el ori este, ori nu este

Prim Vicepreședintele Partidului Popular din Republica Moldova, Valeriu Cosarciuc, a participat la emisiunea Politici în direct la postul de radio Național FM, în cadrul căreia s-a abordat tematica politicilor argiculturii și s-a discutat despre expoziția Farmer 2014. Conversarea a fost axată și pe embargoul impus de Rusia la exporturile de măr și carne, a fost menționat punctul vulnerabil al micilor fermieri, greutățile cu care se confruntă aceștia și durerile la care statul nu ia nici o atitudine. Farmer 2014.... Valeriu Cosarciuc a ținut să menționeze că în acest an, s-a atestat un număr vizibil de participanți la Farmer 2014, „fermierul autohton, crede în viitor, ei sunt acei care au lucrat pe câmpuri,  au produs cereale, au măcinat acest grâu și au produs pâinea, care acum este pe masă.” Sigur că fermierul își pierde pata de bucurie când nu-și poate realize produsul final, muncit cu atâta grijă și chin “fermeierii au necazuri când nu pot vinde produsul muncii lor, iar embargourile din ultima vreme, la comanda cuiva afectează mult munca țăranului nostru” Embargoul extern vs embargoul intern. După cortină se spune că din 27 octombrie 2014, producatorii de carne din R.Moldova nu vor mai putea exporta carne și produse de carne în Federația Rusă. În această ordine de idei, Valeriu Cosarciuc, a adus câteva date statistice: din R. Moldova se exportă produse în valoare de 18 mil. $, iar se importă 50 mil. $, se întâmplă acest lucru deoarece avem grupări care se ocupă cu contrabanda care este controlată de către cei de la guvernare, așa încât asistăm la o concurență neloială, această concurență neloială distruge producatorul care dorește să lucreze în interior. Embargoul intern este mai periculos, decât cel extern! a specificat Valeriu Cosarciuc “guvernarea nu crează condiții bune pentru argicultori, nu crează condiții, pentru acei care doresc să-și deschidă o afacere, o înterprindere, o fermă, să aibă certitudinea că nu vor fi furați. Cînd vorbim de embargoul intern, ne referim la lipsa oricăror condiții pentru micii fermieri de a-și dezvolta afacerea, lipsa oricăror condiții pentru tinerii din Republica Moldova care doresc să înființeze o afacere la noi în țară și nu în ultimul rînd lipsa oricăror condiții pentru a ne face un viitor aici, la noi acasă.” Adevărul nu poate fi la mijloc, el ori este, ori nu este! În contextul dialogului, a fost scoasă în relief și un alt pilon de discuție: subvenționarea. În această ordine de idei, Valeriu Cosarciuc a specificat: “cei care au depus documentele de subvenționare după 1 august 2014, vor obține doar 10 % compensare. Se întâmplă așa pentru că: acest fond este mic și se epuizează repede; există scheme frauduloase, care micșorează și mai mult acest fond, scheme care  sunt giuruite  de către cei de la guvernarea R.Moldova.” O altă lacună este sistemul fiscal, care doboară fermierul mic. Fermierul suferă, pentru că mărul a rămas în copac În multe țări nici un document oficial nu este aprobat fără consultarea asociațiilor profesionale, a declarat Valeriu Cosarciuc. Se menționa anterior că se va compensa 1 leu  20  – kg prune, 1 leu 50- kg mere, însă nimeni nu a consultat acest regulament cu nici o instituție specializată în domeniu și nici cu țăranii. Documentele care confirmă această compensare sunt: a)    factura fiscală; b)    factura de expediție; în regulamentul inițial era și actul de achiziție, așadar fermierii, care au dat merele la procesare (suc) nu vor primi această compensare. Partidul Popular din Republica Moldova susține agricultorii Partidul Popular din Republica Moldova este formațiunea care mereu a susținut agricultorii și producătorii autohtoni. “Noi dorim să-i doară pe cei ce ne conduc și nu pe țărani, noi trebui să-i BATEM MĂR pe cei  cărora nu le pasă de soarta acestei țări”!

Alexandru Oleinic: În relaţia cu Moscova este o singură problemă – comunicarea

Eu cred că în relaţia cu Moscova este o singură problemă – comunicarea. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM), Alexandru Oleinic, în cadrul unui interviu pentru ”Europa Liberă”. ”Cei care guvernează astăzi trebuie să găsească argumente foarte serioase pentru Federaţia Rusă, aducînd-le la cunoştinţă că noi de mulţi ani sîntem un stat independent şi nimeni nu ne poate impune nimic. Dar, totodată, cei care guvernează astăzi trebuie să-şi asume nişte riscuri. Fiindcă chiar şi în situaţia cu Federaţia Rusă şi cu embargoul, un an de zile guvernanţii ne-au convins că semnarea acordului cu Uniunea Europeană nu va afecta relaţiile cu Federaţia Rusă, că agenţii economici nu vor avea nicio problemă după semnarea Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb”, a declarat politicianul. Alexandru Oleinic a menționat că ”noi avem şi alte probleme pe care putem să le discutăm cu Federaţia Rusă”. ”De exemplu, armata a 14-a care este în Transnistria. De ce nu putem pune pe acelaşi cântar şi situaţia din Transnistria? Cu Rusia, pur şi simplu, trebuie de comunicat şi pot fi găsite soluţii”, a precizat el. Politicianul a menționat că ”Republica Moldova are statut de ţară neutră”. ”Fără doar şi poate Rusia are interes geopolitic în Republica Moldova, dar şi noi trebuie să ne dăm seama destul de bine că putem pune pe masa de negocieri mai multe probleme care sînt în relaţiile între Republica Moldova şi Rusia”, a mai spus Alexandru Oleinic.

“Ori avem guvernare, ori ne lăsăm pe seama unor politicieni care îşi promovează doar interesele lor proprii?”, Alexandru Oleinic

Alexandru Oleinic, Preşedintele Partidului Popular din Republica Moldova, a declarat în cadrul unui interviu  pentru Radio Europa Liberă, că între Chişinău şi Moscova există  grave probleme de comuniare şi că “: „Rușii discută cu acei care merg la ei.” “Cu părere de rău, a spus intervievatul, Rusia, avînd şi ea ambiţii imperialiste, îşi promovează ideile. Dar aceasta înseamnă că guvernarea este mai slabă decât acei care merg la Moscova şi aduc argumentele lor. Fiindcă orice guvernare, dacă este o guvernare puternică, reprezintă ţara, dar nu partidele care astăzi promovează ideea Uniunii Euroasiatice sau a Uniunii Vamale.” Alexadru Oleinic este de părere că mulţi dintre politicieni nu fac altceva decît să-şi promoveze propriile interese şi că interesele statului sînt mai mult mimate. “Noi, ori suntem stat şi avem guvernare, şi avem putere în Republica Moldova, ori ne lăsăm pe seama unor politicieni care într-adevăr îşi promovează ideile lor. Ei aşa văd dezvoltarea ţării. Moldova merge pe cale greşită, fiindcă ţara astăzi, cu părere de rău, este controlată de un cerc foarte îngust de oligarhi, care, până la urmă, controlând fluxurile de bani bugetari, au uitat că în Republica Moldova există cetăţeni şi, în primul rând, agenţi economici care îşi aduc aportul la formarea bugetului. Bugetul este nu pentru a fi furat de către unii demnitari şi împărţit de către unele partide, dar este pentru a asigura bunăstarea fiecărui cetăţean al Republicii Moldova prin sănătate, educaţie, drumuri bune, locuri de muncă. Asta atunci când în ţară vor apărea asemenea guvernanţi, care într-adevăr să aibă grijă de ţară…”
<